Halott szállítás

 

A halott szállítást törvény szabályozza és ennek betartása, minden temetkezési szolgáltatónak kötelező. A Dunaújvárosi Kegyelet Bt. gépjárműve a törvényi előírásoknak megfelel.

Halott szállítást belföldön és külföldön egyaránt vállalunk. Belföldi halott szállítást 24 órán belül teljesíteni tudunk. Intézményen kívül, illetve háznál történt halál esetén a bejelentést követően rövid időn belül elvégezzük a beszállítás. Külföldre, vagy külföldről történő halott szállítás esetén különböző hivatalos okmányok ügyintézése miatt a szállítás előzetes időpont egyeztetéssel történik. Részletes információért kérjük keresse fel irodánkat.

Elhalálozás esetén követendő tennivalók

Lakáson történt elhalálozás esetén, értesíteni kell a házi (ügyeletes) orvost, hogy a halottvizsgálatot elvégezze.
A dunaújvárosi orvosi ügyelet telefonszáma 25/410-600.Az elhunyt elszállításáról a család és az orvos is értesítheti cégünket:

Éjjel-nappali ügyelet: 30/956-4880

A megadott telefonszámainkra folyamatosan érkező hívások alapján, a nap 24 órájában, a bejelentéstől számított legrövidebb időn belül elszállítjuk a lakáson elhunytakat. Mivel a haláleset bejelentésekor az emberi élet egyik legmegrázóbb történésével kerülünk kapcsolatba, nagy felelősséggel és figyelemmel járunk el minden esetben.

Kórházi elhalálozás esetén, a Halottvizsgálati Bizonyítványt, a Jegyzőkönyv haláleset bejelentéséről a kórházi felvételi iroda állítja ki, és adja át a hozzátartozó, temetést intéző részére.

Munkahelyen, közterületen, közúti járművön, ha elhalálozást észlel jelentse a rendőrségnek. A Dunaújvárosi Rendőrkapitányság telefonszáma  25/510-510,  vagy hívja a  107  számot.